Kemal Paşalı Tahinli Sütlü Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 lt süt
- 2 yemek kaşığı dolusu pirinç unu ( olağan un da olur)
- 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı dan 2 parmak eksik tahin
- 1 paket vanilin
- Yarım paket kemal paşa tatlısı ( peynirli olanlardan)
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
- Ceviz içi
Kemal Paşalı Tahinli Sütlü Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuru olan Kemal Paşa tatlıları paketin üzerinde yazdığı biçimde hazırlanır.
- Tenceresinde soğumaya bırakılır.
- Muhallebi için; süt, un, nişasta ve şeker uygun bir tencereye alınır ve karıştırılır.
- Tamamen çözündüğünde ocağın altı açılır ve daima karıştırarak pişirilir.
- Fokurdamaya başladığında altı kısılır ve 1-2 dk daha pişirilir.
- Bekledikçe kıvam alacaktır.
- Ocaktan alınca tereyağ vanilin ve tahin eklenip pürüzsüz bir kıvam elde edene dek çırpılır.
- Oda sıcaklığında soğumaya bırakılır.
- Üzeri kaymak bağlamaması için orta ara karıştırılır.
- Kemal paşa tatlıları servis yapacağınız kup yahut kaselere birer tane yerleştirilir.
- Üzerlerine muhallebiden aktarılır.
- Hepsi tıpkı halde hazırlanır.
- Buzdolabında soğumaya bırakılır.
- Servisten evvel isteğe bağlı ceviz içi serpiştirilerek servis yapılır. Afiyet olsun ????.