Kemalpaşa Tatlısı Karamelize Şerbetli Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket kemalpaşa tatlısı
- 3.5su bardağı şeker
- 4.su bardağı su
- Birkaç damla limon
- 2 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2,5 yemek kaşığı un
- Yarım paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Fıstık yahut hindistan cevizi
Kemalpaşa Tatlısı Karamelize Şerbetli Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbetini hazırlayalım derin bir tencereye şekeri ekleyip, karamelize hale getirmek için orta ateşte karıştırarak pişirin yanmamasına dikkat edin.
- Şeker uygunca eridikten sonra 4 bardak suyunu dikkatli halde ekleyelim, sıçrayabilir dikkat edin. Şeker su kaynadıkça eriyecek merak etmeyin ????
- Şekerler eriyince şerbetimize limon damlatıp kemal paşa tatlısını ekleyelim. Kısık ateşte karıştırarak 10dakika pişirelim tatlıyı ve altını kapatıp, dinlenmeye bırakalım.
- Soğuyup şerbeti çekince alalım bir tabağa dizelim ve kremayı hazırlayalım küçük bir tencerede sütü unu şekeri ekleyip karıştırarak pişirin kıvam aldıktan sonra yarım vanilya şekeri ve tereyağı ekleyip, soğumaya bırakalım.
- Soğuyan tatlıları ortadan ikiye keselim ve kremamızı sıkalım ortalarına üstlerini kapatalım.
- En son üstlerine de sıkalım ve fıstık ile süsleyerek dinlenmeye bırakalım ???? isterseniz çabucak serviste yapabilirsiniz ???? Şimdiden afiyet olsun.