Kemalpaşa Tatlısı Karamelize Şerbetli Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket kemalpaşa tatlısı
- 3.5su bardağı şeker
- 4.su bardağı su
- Birkaç damla limon
- 2 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2,5 yemek kaşığı un
- Yarım paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Fıstık yahut hindistan cevizi
Kemalpaşa Tatlısı Karamelize Şerbetli Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbetini hazırlayalım derin bir tencereye şekeri ekleyip, karamelize hale getirmek için orta ateşte karıştırarak pişirin yanmamasına dikkat edin.
- Şeker uygunca eridikten sonra 4 bardak suyunu dikkatli halde ekleyelim, sıçrayabilir dikkat edin. Şeker su kaynadıkça eriyecek merak etmeyin ????
- Şekerler eriyince şerbetimize limon damlatıp kemal paşa tatlısını ekleyelim. Kısık ateşte karıştırarak 10dakika pişirelim tatlıyı ve altını kapatıp, dinlenmeye bırakalım.
- Soğuyup şerbeti çekince alalım bir tabağa dizelim ve kremayı hazırlayalım küçük bir tencerede sütü unu şekeri ekleyip karıştırarak pişirin kıvam aldıktan sonra yarım vanilya şekeri ve tereyağı ekleyip, soğumaya bırakalım.
- Soğuyan tatlıları ortadan ikiye keselim ve kremamızı sıkalım ortalarına üstlerini kapatalım.
- En son üstlerine de sıkalım ve fıstık ile süsleyerek dinlenmeye bırakalım ???? isterseniz çabucak serviste yapabilirsiniz ???? Şimdiden afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.