bilgisayarci
FD Üye

Kemik Etli Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler
- 10 adet kuru patlıcan
- 10 adet kuru biber
- 10 adet kuru kapya biber
- 8 adet kuru kabak
- 1 adet soğan
- 2 tane kemikli et
- 2 su bardağı pirinç
- 2 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı salça (biber-domates karışık)
- 2 adet domates
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- Tuz,karabiber, pulbiber, kimyon, nane,yenibahar
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yarım limon suyu
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
Kemik Etli Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye su ekleyelim kaynadıktan sonra kuru dolmalıkları ve kabuğu soyulmuş soğanı koyalım.
- Yaklaşık 10-15 dakika kaynatıp tencereden alalım hemen soğuk suyun altına 1-2 dakika bekletelim.
- Dolmaların içini hazırlamak için soğan, domates ve sarımsağı rendeleyip bir kapa koyalım.
- Dereotu maydanoz doğrayalım ve diğer malzemeleri koyalım.
- Dolmalarımızın içini dolduralım.
- Tencereye iki tane kemikli eti koyalım sonra dolmalarımızı dizelim.
- En son önceden kaynattığımız suyu tuz ve 3-4 tane limon tuzu ekleyelim.
- Ocağa alalım 4o dakikaya yakın pişirelim.