Kemik Sulu Tel Şehriye Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tel şehriye
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı su
- 4 küp kemik suyu ( tavuk suyu, et suyu da konulabilir, isterseniz hiçbirini de katmayabilirsiniz)
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı nane (bebeğiniz 10 aydan küçükse nane eklemeyin)
- 1 çay kaşığı tuz
Kemik Sulu Tel Şehriye Çorbası Tanımı Yapılışı
- Tel şehriye, un ve tereyağını tencereden kokusu çıkasıya kadar kavuralım.
- Üzerine suyu ve kemik suyunu ekleyelim ve kısık ateşte bi taşım kaynamasını sağlayalım.
- Başka bir kapta 3 yemek kaşığı yoğurdu nane ile çırpalım.
- Kesilmemesi için çorbanın suyundan yoğurtlu karışıma ek edelim.
- Yavaş yavaş yoğurdu da çorbaya yedirelim ve tuzu da ekleyelim.