Kemik Suyu Corbası,Ev Usulu Kemik Suyu Corbası, Kemik Suyuna Corba, Kemik Suyu Corbası tarifi, Kemik Suyu Corbası nasıl yapılır,kemik suyu nasıl yapılır,kemik suyu yapımı
Kemik Suyu Corba (8 Kişilik)
imageskemiksuyucorbasitarifiyapilisi5ad460f93ced7
Malzemeler:
500 gr kemik
15 litre su
Terbiyesi icin:
23 diş sarımsak
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı su
½ adet limon suyu
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Duduklu tencereye konulan parca kemiklerin uzerine, sıcak suyu eklenir ve 30 dk duduklu tencerede kaynatılır
Kemikler, tencereden cıkartılır ve uzerindeki etler ayıklanır
Et parcaları, didiklenerek yada bıcak yardımı ile minik minik doğranarak tekrar tenceredeki kemik suyunun icerisine atılır ve tekrar orta ısıdaki ocağa konulur ve tuzu eklenir
Diğer taraftan, derin bir kapta, sarımsaklar dovulur, yumurtası kırılır, yoğurt, un ve 1 su bardağı su eklenerek, cırpıcı yardımıyla puruzsuz bir terbiye hazırlanır Kemik Suyu Corbası tarifi,yapılışı
Kaynamakta olan kemikli et suyundan bir kepce alınarak sosa eklenir(bu işlem terbiyenin, corbanın icerisinde kesilmemesi icindir)ve bir kepce yardımı ile terbiyesi yavaş yavaş kaynamakta olan kemikli et suyuna karıştırılır
10 dk daha orta ısıdaki ateşte kaynatılır
Kemikli etiniz yağlı ise ayrıca yağa gerek yoktur, mutlaka yağ salacaktır, ama hic yağ yok ise uzerine biraz tereyağı tavlayıp dokebilirsiniz Cok yağ salar ise sağlık acısından uzerine biriken yağlı kısmı kepceyle azalta bilirsiniz Kemik Suyu Corbası tarifi,yapılışı
Afiyetle yenilir
Kemik Suyu Corba (8 Kişilik)
imageskemiksuyucorbasitarifiyapilisi5ad460f93ced7
Malzemeler:
500 gr kemik
15 litre su
Terbiyesi icin:
23 diş sarımsak
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı su
½ adet limon suyu
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Duduklu tencereye konulan parca kemiklerin uzerine, sıcak suyu eklenir ve 30 dk duduklu tencerede kaynatılır
Kemikler, tencereden cıkartılır ve uzerindeki etler ayıklanır
Et parcaları, didiklenerek yada bıcak yardımı ile minik minik doğranarak tekrar tenceredeki kemik suyunun icerisine atılır ve tekrar orta ısıdaki ocağa konulur ve tuzu eklenir
Diğer taraftan, derin bir kapta, sarımsaklar dovulur, yumurtası kırılır, yoğurt, un ve 1 su bardağı su eklenerek, cırpıcı yardımıyla puruzsuz bir terbiye hazırlanır Kemik Suyu Corbası tarifi,yapılışı
Kaynamakta olan kemikli et suyundan bir kepce alınarak sosa eklenir(bu işlem terbiyenin, corbanın icerisinde kesilmemesi icindir)ve bir kepce yardımı ile terbiyesi yavaş yavaş kaynamakta olan kemikli et suyuna karıştırılır
10 dk daha orta ısıdaki ateşte kaynatılır
Kemikli etiniz yağlı ise ayrıca yağa gerek yoktur, mutlaka yağ salacaktır, ama hic yağ yok ise uzerine biraz tereyağı tavlayıp dokebilirsiniz Cok yağ salar ise sağlık acısından uzerine biriken yağlı kısmı kepceyle azalta bilirsiniz Kemik Suyu Corbası tarifi,yapılışı
Afiyetle yenilir