![kemik-suyu.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/11/23/kemik-suyu.jpg)
Kemik Suyu Tanımı İçin Materyaller
- 3 kilo kuzu kaval kemiği (tavuk, dana, hindi vb. olabilir)
- 1 adet kuru soğan
- 1 küçük uzunluk kök kereviz
- 1 adet havuç
- 4 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kaya tuzu
- 1 tutam tane karabiber
- 4 adet defne yaprağı ( kuru yahut taze)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Favori baharatlarınız zerdeçal vb.
Kemik Suyu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kuzu kaval kemiğini derin ve geniş bir tencere de zeytinyağı ile kavurun.
- Tüm zerzevatları temizledikten sonra kabaca doğrayın ve tencereye ekleyin kavurmaya yakmadan devam edin. Renk alacaktır.
- Bu esnada tuz, karabiber ve defne yaprağını ekledikten sonra kâfi ölçüde soğuk su ile tencereyi doldurun.
- Su kaynama basamağına gelene kadar yüksek ateşte sonrasında düşük ateşte kaynatmaya bırakın.
- Yaklaşık 2 saat kadar kaynatın.
- Kaynatma süreci bittikten sonra ocağı kapatın soğumaya bırakın, soğutma süreci esnasın da tortular sebzeler tabana çökecektir süzmesi kolay olacaktır.
- Pak ve berrak su elde etmeye itina gösterin.
- Sabah kahvaltısında dahi içebileceğiniz sıhhat iksiriniz hazır. Tadınız tuzunuz kararın da olsun.