
Kemik Suyuna Mercimek Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 kuru soğan
- 1 patates
- 1 havuç
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- Tuz (ağız tadınıza göre)
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Kuru nane
- Kırmızı pul biber
- Kemik suyu 7- 8 bardak( kıvama nazaran daha çoğaltabilirsiniz
- Limon
Kemik Suyuna Mercimek Çorbası Tanımı Yapılışı
- Orta uzunluk tencereye, yıkayıp ayıkladığımız.
- Büyük kesimler halinde doğradığımız.
- Patates soğan havucu koyuyoruz.
- Yıkanan mercimeği de ek ediyoruz.
- Evvelce hazırladığımız kemik suyunu da koyup.
- Pişirmeye alıyoruz.
- Sebzeler uygunca yumuşadığında.
- Tuzu zerdeçallı ekleyin.
- Ve çorbayı blendırdan geçirin.
- Tereyağında, unumuzu da hafif kavuralım.
- Çorbaya ek edelim.
- Servis yaparken üzerine nane ve biberi serpelim.
- Limonda sıkalım ( limon çok yakışıyor).