Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kemik yaşı nedir nasıl ölçülür?

Kemik yaşı nedir nasıl ölçülür?

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Kemik yaşı nedir nasıl ölçülür Kemik yaşı ne demektir?

Boyu kısa olan her çocuk ve ergende 'elel bileği' röntgen filmi çekilir Bu bize kemik yaşı olarak adlandırılan iskelet olgunlaşma derecesini gösterir Doğum tarihinden hesaplanan yaş yıllık yaşıdır Ayrıca hormonların ve beslenmenin etkisiyle oluşan kemik yaşı da sol el bileği filmi ile anlaşılabilir Mevcut kemik yaşı atlasları kullanılarak hesaplanan kemik yaşı, çocuğun çoğaltma potansiyelini kendi yıllık yaşından daha fazla, iskelet olgunlaşması göz önüne alınarak değerlendirilmesini sağlar Kemik yaşının değerlendirilmesi; büyüdüğünde boyunun ne kadar olacağının tahmin edilmesine de yardımcı olur bununla birlikte doğan çocukların somut gelişimi birbirlerinden çok farklı olabilir Ergenlikle ilgili değişikliklerin oluşmaya başladığı yaş döneminde bu farklılıklar daha da belirgin ülkü kazanç, kemik yaşı tayini burada yardımımıza koşar

Çocuğunuzun boyunu hesaplayın

Çocuğun boyunun belirlenmesinde anne ve babanın boy uzunluğunun etkisi var Çocuğun büyümesini tamamladığında, beklenen boyu, yani amaç boyu şöyle hesaplanabilir:

Erkekler için:
Babanın boyu + (annenin boyu + 125 cm ) 2

Kızlar için:
(Babanın boyu 125 cm ) + annenin boyu 2

Kızlar 25 erkekler 30 cm uzuyor
Erginlik, insan hayatında zirve uzunluğu artışının azami olduğu ikinci dönemdir

Yeni doğan bir çocuk, bir yaşına geldiğinde boyu 74 santimdir Yani 50 santim doğduğunu düşünürsek, 24 santim doruk artışı olmuştur 12 yaş arasında ortalama 12 santim boy artışı olur Ondan sonradan da ergenliğe dek, çocuklar yılda sıradan 56 santim uzarlar

Ergenlikte kızlar 2025, erkekler ise 2530 santim uzarlar Bir Takım erkek çocuklarında ise ender olarak zirve uzaması 30 santimi aşabilir

Buluğ Çağı dönemindeki hızlı zirve artışının nedeni kızlarda artan östrojen, erkeklerde ise çoğalan testosterondur

Kız çocuklarında ergenlik döneminde salgılanan östrojen, irtifa uzamasını karşılayan büyüme kıkırdakları üzerini şipşak kemikleşip kapanmasına niçin olur Bu yüzden millet arasında reglden sonra kız çocuklarının boyunun uzamayacağına inanılır Lakin reglden sonra da kızların boy uzaması durmaz, yalnızca çok yavaşlar

Uyumlu regl görenlerde irtifa artışı, ilk reglden sonra oysa 56 santim civarında artar

*

858,476Konular
981,261Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt