iltasyazilim
FD Üye
Kemikleri güçlendiren besinler nelerdir,kemikleri güçlendiren gıdalar nelerdir,kemik güçlendiren besinler,kemik güçlendiren gıdalar
Süt
Kalsiyum kemiklerimiz için en temel ihtiyaçtır Yaşı 50 ’den fazla olan erişkinlerin günde sıradan 1000 mg kalsiyum almaları gerekir 50 yaş altı yetişkinlerin ise günde 1200 mg kalsiyum tüketmeleri sağlıklıdır Kalsiyum hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için tıklayın Birçoğumuzun bildiği üzere süt en manâlı kalsiyum kaynağıdır; çünkü sütün her 35 gramı 510 mg kalsiyum içerir Dolayısıyla jurnal beslenmemizde mutlaka olması gereken bir besindir
Yoğurt ve peynir
Diğer süt ürünlerinden yoğurt ve peynir çeşitleri de kalsiyum açısından önemlidir Her ikisinde de yüksek oranda kalsiyum vardır Örneğin yoğurdun 245 gramında az kalsın yüzde 50 kalsiyum; peynirin 40 gramında ise jurnal kalsiyum ihtiyacını karşılayacak kadar kalsiyum vardır Dolayısıyla her gün mutlaka 40 gram peynir ve 200 gram yoğurt tüketilmesi kemikleriniz için fazla yardımcı olacak ve vücudunuzun kalsiyum ihtiyacını karşılamasını sağlayacaktır
Sardalya balığı
Sardalya da kalsiyum açısından çok varlıklı bir balıktır ve bu lezzetli minik balık kemiklerinizin kuvvetlenmesi sağlar Hatta üç tanecik sardalya balığı kuyruğunun bir bardak sütle eşit olduğunuz biliyor muydunuz? Anlayacağınız sardalyanın azı bile bizim kalsiyum ihtiyacımızı karşılamaya yeter!
Soya ürünleri
Tofu, soya sosu, tempe, soya sütü gibi özünde soya fasülyesi barındıran tüm besinler nefis oldukları kadfar kemiklerimiz için çok sağlıklıdır da 100 gram soya fasülyesini düşünün; onun yüzde 28 ’inin her birinin 277 mg kalsiyum içerdiğini bilin Anlayacağınız jurnal beslenmenize azıcık soya katmanız sizin için fazla yararlı olacaktır
Somon
Somon ve onun en büyük gücü Omega 3 cildimizden gözümüze; A ’dan Z ’ye sağlığımıza yardımcı bir balıktır Somonun onlarca faydasının yanı sıra bir diğer faydasının da kemik erimesini önlemesi olduğunu biliyor muydunuz? O zaman hem kemiklerinizin, keza cildinizin güzel olması için ara ara somon tüketmeye itina gösterin
Fasulye
Fasulyeler; aynı badem, ceviz, fıstık, ayçekirdeği gibi kuruyemişler gibi kalsiyum açısından epeyce zengin besinlerdir Yanı sıra keza protein, hem Omega 3, keza potasyum içermesinden nedeniyle her sağlıklı insanın alışveriş sepetinde bulunması gereken bir besindir *
Süt
Kalsiyum kemiklerimiz için en temel ihtiyaçtır Yaşı 50 ’den fazla olan erişkinlerin günde sıradan 1000 mg kalsiyum almaları gerekir 50 yaş altı yetişkinlerin ise günde 1200 mg kalsiyum tüketmeleri sağlıklıdır Kalsiyum hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için tıklayın Birçoğumuzun bildiği üzere süt en manâlı kalsiyum kaynağıdır; çünkü sütün her 35 gramı 510 mg kalsiyum içerir Dolayısıyla jurnal beslenmemizde mutlaka olması gereken bir besindir
Yoğurt ve peynir
Diğer süt ürünlerinden yoğurt ve peynir çeşitleri de kalsiyum açısından önemlidir Her ikisinde de yüksek oranda kalsiyum vardır Örneğin yoğurdun 245 gramında az kalsın yüzde 50 kalsiyum; peynirin 40 gramında ise jurnal kalsiyum ihtiyacını karşılayacak kadar kalsiyum vardır Dolayısıyla her gün mutlaka 40 gram peynir ve 200 gram yoğurt tüketilmesi kemikleriniz için fazla yardımcı olacak ve vücudunuzun kalsiyum ihtiyacını karşılamasını sağlayacaktır
Sardalya balığı
Sardalya da kalsiyum açısından çok varlıklı bir balıktır ve bu lezzetli minik balık kemiklerinizin kuvvetlenmesi sağlar Hatta üç tanecik sardalya balığı kuyruğunun bir bardak sütle eşit olduğunuz biliyor muydunuz? Anlayacağınız sardalyanın azı bile bizim kalsiyum ihtiyacımızı karşılamaya yeter!
Soya ürünleri
Tofu, soya sosu, tempe, soya sütü gibi özünde soya fasülyesi barındıran tüm besinler nefis oldukları kadfar kemiklerimiz için çok sağlıklıdır da 100 gram soya fasülyesini düşünün; onun yüzde 28 ’inin her birinin 277 mg kalsiyum içerdiğini bilin Anlayacağınız jurnal beslenmenize azıcık soya katmanız sizin için fazla yararlı olacaktır
Somon
Somon ve onun en büyük gücü Omega 3 cildimizden gözümüze; A ’dan Z ’ye sağlığımıza yardımcı bir balıktır Somonun onlarca faydasının yanı sıra bir diğer faydasının da kemik erimesini önlemesi olduğunu biliyor muydunuz? O zaman hem kemiklerinizin, keza cildinizin güzel olması için ara ara somon tüketmeye itina gösterin
Fasulye
Fasulyeler; aynı badem, ceviz, fıstık, ayçekirdeği gibi kuruyemişler gibi kalsiyum açısından epeyce zengin besinlerdir Yanı sıra keza protein, hem Omega 3, keza potasyum içermesinden nedeniyle her sağlıklı insanın alışveriş sepetinde bulunması gereken bir besindir *