elektronikci
FD Üye
Kemikli Beyaz Lahana Sarması Tanımı İçin Materyaller
- 1 orta uzunluk lahana
- 2 litre kadar sıcak su
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı bulgur
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 orta uzunluk soğan
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tuz
- Yarım avuç kadar maydanoz
- Nane
- Tatlı kırmızı toz biber
- Karabiber
- Pulbiber
Kemikli Beyaz Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Lahanayı evvel üç eşit kesime bölüp yanlardaki kesimleri ikiye ortadaki parçayı üçe ayıralım bu halde kesildiğinde daha rahat sarılıyor,sert kısım ortadaki kısımda kalıyor böylelikle.
- Birinci evvel sıcak suyu uygun bir tencereye koyuyoruz ve su kaynayana kadar lahana yapraklarını ayırıyoruz.
- Kaynayan suya yaprakları ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. Büsbütün pişmesi değil sarılabilecek yumuşaklığa gelmesiniz istiyoruz. Süzerek yaprakları alıyoruz.
- İç harcı için soğanları soyup yemeklik doğruyoruz ve süzdüğümüz pirinç ve bulguru karışıma koyup baharatlar ,ve su ekleyip karıştırıyoruz,kapağını kapatıp hafif suyunu çektiriyoruz. Ocağı kapattıktan sonra maydanozları ekliyoruz.
- Haşlanmış olan lahanayı süzüyoruz.
- Geniş tarafını katlayıp sonra üsten yuvarlayarak sarıyoruz.
- Tencerenin en altına ben iki tane kemik koydum.
- Sardığım sarmaları kemiklerin üzerine yerleştirdim.
- Tuz ve üzerini geçecek kadar su ek edip orta ateşte kapağını açmadan yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz.Servise hazır. Şimdiden afiyet olsun.