Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kemikli Beyaz Lahana Sarması

Kemikli Beyaz Lahana Sarması

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
kemikli-beyaz-lahana-sarmasi.jpg

Kemikli Beyaz Lahana Sarması Tanımı İçin Materyaller

  • 1 orta uzunluk lahana
  • 2 litre kadar sıcak su
İç harcını için;
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 orta uzunluk soğan
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Yarım avuç kadar maydanoz
  • Nane
  • Tatlı kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Pulbiber

Kemikli Beyaz Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Lahanayı evvel üç eşit kesime bölüp yanlardaki kesimleri ikiye ortadaki parçayı üçe ayıralım bu halde kesildiğinde daha rahat sarılıyor,sert kısım ortadaki kısımda kalıyor böylelikle.
  2. Birinci evvel sıcak suyu uygun bir tencereye koyuyoruz ve su kaynayana kadar lahana yapraklarını ayırıyoruz.
  3. Kaynayan suya yaprakları ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. Büsbütün pişmesi değil sarılabilecek yumuşaklığa gelmesiniz istiyoruz. Süzerek yaprakları alıyoruz.
  4. İç harcı için soğanları soyup yemeklik doğruyoruz ve süzdüğümüz pirinç ve bulguru karışıma koyup baharatlar ,ve su ekleyip karıştırıyoruz,kapağını kapatıp hafif suyunu çektiriyoruz. Ocağı kapattıktan sonra maydanozları ekliyoruz.
  5. Haşlanmış olan lahanayı süzüyoruz.
  6. Geniş tarafını katlayıp sonra üsten yuvarlayarak sarıyoruz.
  7. Tencerenin en altına ben iki tane kemik koydum.
  8. Sardığım sarmaları kemiklerin üzerine yerleştirdim.
  9. Tuz ve üzerini geçecek kadar su ek edip orta ateşte kapağını açmadan yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz.Servise hazır. Şimdiden afiyet olsun.
Kemikli Beyaz Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,481Konular
981,442Mesajlar
29,604Kullanıcılar
Üst Alt