Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kemikli Et Haşlama (Tadına Bayılacaksınız)

Kemikli Et Haşlama (Tadına Bayılacaksınız)
0
39

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Kemikli Et Haşlama (Tadına Bayılacaksınız) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kemikli et (dana eti)
  • 3 adet defne yaprağı
  • Su
  • 4-5 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Kekik

Kemikli Et Haşlama (Tadına Bayılacaksınız) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kemikli etleri yarım saat suda bekletin kanı çıksın. Sonra yeterlice yıkayıp süzün.
  2. Düdüklü tencereye alın üzerini 3-4 parmak geçecek kadar soğuk su ek edip defne yaprağı ve soğanın kabuğunu soyup bütün olarak ekleyin kapağını kapatıp düdüğü çaldıktan sonra altını kısıp kısık ateşte 1 saat pişirin.
  3. Pişen kemikli etleri kevgirle sudan çıkarıp soğumaya bırakın.
  4. Soğanı içinden çıkarın, suyunu öbür bir tencereye süzün.
  5. Etler el yakmayacak soğukluğa geldiğinde kemikleri yağları ayıklayın, büyük olan etleri küçültüp ayırın.
  6. Bizim meskende kemikleri ayırmayı ve yağını seven yok ondan ayırıyorum, dilerseniz siz direk kemikli bir biçimde yapabilirsiniz.
  7. Sonra patatesleri soyup küp küp doğrayın et suyunu koyduğunuz tencereye alın.
  8. Patatesler yumuşayana kadar pişirin.
  9. Patatesler pişince ayıklanmış etleri ve sarımsağı ezip tencereye ek edin. Tuzu ve baharatları da ekleyip karıştırın 10 dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
  10. Yanında mısır ekmeği ile kusursuz olur.
Kemikli Et Haşlama (Tadına Bayılacaksınız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,720Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt