Kemikli Et Tarifi İçin Malzemeler
- Kemikli et
- 1 adet soğan
- 2 adet patates
- 1 adet havuç
- Tuz
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım limon suyu
- Biraz su
Kemikli Et Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Düdüklü tencere etleri koyalım üzerini geçecek kadar su koyalım. Ben biraz tuz kattım yarım saat pişti benim düdüklü de herkesin düdüklüsü farklı olabilir kontrolle pişirelim.
- Piştikten sonra süzerek başka tencereye aldım. Üzerine küp küp doğranmış soğanları patatesleri ve havuzları ekleyelim.
- Patatesler pişine kadar ayrı kapta yumurta sarısı, unu ve limonu karıştıralım azar azar et suyundan alıp sosa dökelim kesilmesin.
- Sonra yavaş yavaş tencereye dökelim 10 dakika daha kaynasın kapatıp afiyet olsun.