Kemikli Etten Paça Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- Kemikli et
- Su
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı dolusu un
- 1 yemek kaşığı sirke
- Yarım limon
- Tuz
- Karabiber
Kemikli Etten Paça Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Etinizi güzelce yıkayıp düdüklü tencere koyuyoruz üzerini geçene kadar su koyup ağzını kapatıyoruz. Bu aşamada tuz atmıyoruz. Yarım saat haşlıyoruz.
- Haşlanan eti kenara alıp ilk suyunu döküyoruz. Tekrar su koyup haşlıyoruz. Bu aşamada da tuz koymuyoruz. Yarım saat daha haşlıyoruz ve et kemikten kolay ayrılması gerekiyor.
- Haşlanan eti kenara alıp minik minik didiyoruz. Suyu süzgeç yardımıyla tencereye alıyoruz. Küçük kemik parçası gelmesin diye.
- Suyun içine didiklediğimiz eti koyuyoruz. Su kaynarken kenarda terbiyesini hazırlıyoruz.
- Başka bir kaba yumurta yoğurt ve unu güzelce çarpıyoruz. Toplaklanmaması gerekli. Kaynayan sudan terbiyemize iki üç kaşık koyuyoruz çorbamız kesilmemesi için.
- Terbiyemizi kaynayan suyumuza döküyoruz. Sürekli aynı tarafa doğru karıştırıyoruz tekrardan kaynayana kadar.
- Çorbamız kaynayınca içine sirke limon baharat ve tuzunu da koyuyoruz. 5dk daha kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz.