Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kemoterapi Etkisine Kına Tedavisi

0
71

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Bölümü Başkanı ProfDr İdris Yücel, yaptığı çalışma ile meme ve kalınbağırsak kanseri tedavisinde kullanılan kemoterapi ilaçlarının hastalara yaptığı bağlı etkiyi kına kullanarak tedavi etti Fluoropirimidin grubu kemoterapi ilaçlarının kullanımı ardından bağlı etki olarak hastaların el ve ayaklarında yanık gibi yaraların çıktığını belirten ProfDrYücel, bu yaraların hastayı yürüyemez, ellerini de kullanamaz ayla getirdiğini söyledi

ProfDr Yücel, meydana çıkan yaraların bilinen bir tedavisi olmadığı için tek çözüm olarak ilacı kestiklerini ya da dozunu düşürdüklerini sonuç olarak tedavinin topallamak zorunda kaldığını belirtti

Raslantı Keşfedildi

Kemoterapi görebilen bir hastasının ayaklarındaki yaralardan şikayet ederek yanına geldiğini fakat ellerine baktığında kına yaktığını ve bere bulunmadığını gördüğünü söyleyen ProfDr Yücel, Hastanın kınalı ellerinde yara olmadığını görür görmez, kınanın bir etkisinin olup olmadığını düşündüm Bunun üzerine bilimsel bir çalışma yaptım El ve ayaklarında bere meydana çıkan hastalarda kına kullanmaya başladım ve etkin olduğunu gördüm Çalışma sonucunda kınanın kemoterapi ilaçlarının alt etkisinden kanser hastalarını koruduğunu ve yarayı tedavi ettiğini belirledimdiye konuştu

Yapılan çalışmanın bilimsel bir araştırma olarak yayınlanıp bilim dünyasına duyurulduğunu söyleyen ProfDr Yücel, Bizim insanımız kınayı yüzyıllar önce keşfetti Ola Ki eski çağlarda bazı el ve ayak yaralarının tedavisinde kullanılmış fakat sonradan gelenekselleşmiş Biz böyle bir şeyi her yerde keşfettik Şu lahza kemoterapi ilaçlarının bağlı etkisini önlemek için hastalarımızda kına kullanmaya devam ediyoruzdiye konuştu

hürriyet *

858,497Konular
982,019Mesajlar
30,001Kullanıcılar
juhjhbjnSon üye
Üst Alt