Kendi Sosuyla Pişen Spagetti Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gr kıyma eti
- 2 domates
- 1 kapya biberi
- Yarım demet maydanoz
- 2 diş sarımsak
- Yarım paket spagetti makarna
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz, karabiber, pul biber, kuru nane
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Kendi Sosuyla Pişen Spagetti Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce tenceremize yağı koyun, ısıtın. Kıymayı ek edin, kıyma suyunu çekene kadar pişirin.
- Sonra küçük doğranmış kapya biberini ekleyin ve soteleyin biberler biraz ölünce sarımsak salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
- Küçük doğranmış domatesleri de ek edin ve üzerine 4 su bardağı su ekleyin su bir taşım kaynayınca makarnayı ekleyin.
- Baharatlarını ve tuzu da ekleyip kapağını kapatın, suyu büsbütün bitene kadar bekleyin.
- Tadına bakın ve istediğiniz üzere değilse yarım su bardağı daha su ekleyin onunda çektikten sonra ince ince doğradığınız maydanozu ekleyin ve hazır afiyet olsun herkese
.