Kendi Yağında Kızaran Tencerede Tavuk Ve Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane tüm tavuk
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı yedibahar
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 su bardağı ılık suyu veya et suyu
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Kendi Yağında Kızaran Tencerede Tavuk Ve Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuğu parçalara ayırıp temizce yıkanıp süzülür.
- Tencereye alıp 1 su bardağı su ilave edip önce yüksek ateşte kaynamaya başlayınca orta ateşte suyunu salıp geri çekene yağını bırakana kadar pişirilir.
- Et pişmiş ama üzerindeki suyu daha kalmışsa ateşi açıp yüksek ateşte suyunu çektirin. Kendi yağının içinde arada karıştırarak kızarttıktan sonra servise hazırdır.
- Bulgur için yağı tencereye alın içerisine şehriyeyi dökün şehriyeler kızarınca bulguru ilave edin ve birlikte kavurun.
- Bulgur taneleri az beyazlayınca tuz karabiber ılık suyunu da ekleyin.
- Üzerine çıkacak kadar su ilave edin ve en kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Bulgur piştikten sonra üzerini örtüp 5-10 dakika bekletip servis tabağına alın.
- Üzerine tavuk etini ve tavada yağsız kızarttığınız biberlerle servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun????????.