
Kendi Yağıyla Organik Köy Kuymağı (Yağsız Peynirsiz) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 tepeleme yemek kaşığı köy kaymağı (Bizim yörede süt yüzü veya süt ekşisi deriz)
- 3 yemek kaşığı silme un
- 2 su bardağı soğuk su /2,ci bardaktan 1 parmak az olacak su
- Tuz
Kendi Yağıyla Organik Köy Kuymağı (Yağsız Peynirsiz) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kaymağı tencereye koyuyoruz orta ateşte ocakta pişirmeye başlıyoruz.
- Kesip yağını verene kadar ara vermeden karıştırıyoruz dibi tutmasın.
- Yağını verdikten sonra ununu koyup biraz sararana kadar kavuruyoruz.
- Göz kararı tuzunu koyalım çok koymayalım tuzlu olur.
- Biraz karıştıralım tuzunu alsın.
- Suyunu koyup karıştırıp kaynamaya koyalım.
- Kaynadıktan sonra orta ateşte yağını vermesini bekleyelim.
- Ara sıra ileri geri yaparak dibinin tutmasını önleyelim.
- Yağını verdikten sonra ocağın altını kapatıp.
- Tabağa aldığımız kuymağı sıcak sıcak sofraya koyalım. Servis yapalım. Afiyet olsun.