Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kendi Yağıyla Organik Köy Kuymağı (Yağsız Peynirsiz)

Kendi Yağıyla Organik Köy Kuymağı (Yağsız Peynirsiz)
0
28

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
yagsiz-peynirsiz-kendi-yagiyla-organik-koy-kuymagi.jpg

Kendi Yağıyla Organik Köy Kuymağı (Yağsız Peynirsiz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tepeleme yemek kaşığı köy kaymağı (Bizim yörede süt yüzü veya süt ekşisi deriz)
  • 3 yemek kaşığı silme un
  • 2 su bardağı soğuk su /2,ci bardaktan 1 parmak az olacak su
  • Tuz

Kendi Yağıyla Organik Köy Kuymağı (Yağsız Peynirsiz) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kaymağı tencereye koyuyoruz orta ateşte ocakta pişirmeye başlıyoruz.
  2. Kesip yağını verene kadar ara vermeden karıştırıyoruz dibi tutmasın.
  3. Yağını verdikten sonra ununu koyup biraz sararana kadar kavuruyoruz.
  4. Göz kararı tuzunu koyalım çok koymayalım tuzlu olur.
  5. Biraz karıştıralım tuzunu alsın.
  6. Suyunu koyup karıştırıp kaynamaya koyalım.
  7. Kaynadıktan sonra orta ateşte yağını vermesini bekleyelim.
  8. Ara sıra ileri geri yaparak dibinin tutmasını önleyelim.
  9. Yağını verdikten sonra ocağın altını kapatıp.
  10. Tabağa aldığımız kuymağı sıcak sıcak sofraya koyalım. Servis yapalım. Afiyet olsun.
Kendi Yağıyla Organik Köy Kuymağı (Yağsız Peynirsiz) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,326Mesajlar
30,205Kullanıcılar
varakaSon üye
Üst Alt