Kendinden Soslu Elmalı Pamuk Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ ( bardak ölçüsü 200 ml )
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 tane elma
- Yarım çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
- ( fındık içi yada bademde kullanabilirsiniz )
Kendinden Soslu Elmalı Pamuk Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sıvı yağ ,yoğurt ,vanilya ve şekeri karıştırma kabına alıyoruz.
- 3-4 dk mikserle çırpıyoruz bu karışımdan bir su bardağı ayırıp buzdolabına kaldırıyoruz.
- Geri kalan harcımıza yumurta ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Un, kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz tekrar çırpıyoruz .
- Kalıbımızın alt tabanına yağlı kağıt yerleştiriyoruz.
- Kenarlarını yağlayıp kek harcımızı kalıbımıza döküyoruz.
- Elmaları soyup dilimliyoruz.
- Kekimizin üzerine dizip üzerine ceviz içi serpiyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkan kekimizi 4-5 dk dinlendirdikten sonra ayırmış olduğumuz sosu üzerine gezdirip fırça ile yayıyoruz.
- 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz. Deneyenlere afiyet olsun.