Kendine Hayran Bırakan Sultan Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı su
- Çeyrek limon suyu
- 200g tereyağı (Margarinde olabilir)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı hindistan cevizi (Eklemesenizde olur)
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- Yarım su bardağı mavi haşhaş
- Ceviz (Arzuya nazaran fındık da konulabilir)
Kendine Hayran Bırakan Sultan Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tatlımızın şerbeti hazırlanır. Bunun için uygun bir tencereye toz şeker ve suyu alarak karıştıralım, akabinde şerbeti kaynamaya bırakalım.
- Kaynamaya başladıktan sonra şerbetimize limon suyunu ek ederek 5-10 dakika kaynatalım. Daha sonra soğuması için şerbeti bir kenara koyalım.
- Hamuru için yoğurma kabına tereyağı, sıvı yağ, yumurta, toz şeker, hindistan cevizi, irmik, vanilya ve kabartma tozunu alarak yoğurmaya başlayalım. Unu denetimli bir biçimde yavaş yavaş ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller kopartarak yuvarlayalım. Hazırladığımız tatlıları evvel süte batıralım akabinde her tarafını mavi haşhaşa güzelce bulayalım.
- Pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye tatlılarımızı yerleştirelim, orta kısımlarına ceviz yerleştirelim. Evvelden ısıttığımız 170° fırında yaklaşık 25 dakika pişirelim (Kontrollü bir şekilde)
- Fırından aldıktan sonra tatlılarımıza soğuyan şerbeti gezdirelim ve şerbetini çekinceye kadar dinlendirelim. Şerbetin tamamını çeken tatlımız servise hazır. Afiyet olsun ????.