
Kendini Pamuk Zanneden Pişi Tanımı İçin Gereçler
- 4.5 su bardağından 2 parmak fazla un
- 1 su bardağı ılık süt
- 1.5 su bardağı ılık su
- 1 paket instant kuru maya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kendini Pamuk Zanneden Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle toz olan materyalleri kabımıza alalım ve uygunca karıştıralım.
- Sonrasında yavaş yavaş sıvı materyallerimizi eklemeye başlayalım.
- Sıvıları kattıktan sonrası aslında benim de biraz hudut olduğum ele yapışma kısmı lakin inanın sonuca değiyor. Ele yapışacağı için sizi biraz zorlayabilir bu kısım.
- Bilhassa diğer un eklemesi yapmıyoruz zira sertleşebilir. Ve pişimiz o yumoş pamukluğunu kaybeder. Elinizi yağlarsanız biraz daha rahat oluyor.
- Hamuru toparlayıp 1 saat dinlenme için üzerini örtüp bırakalım.
- Tezgahın üzerine un serpelim ve 1 saat mayalanan hamurumuzu kabımızın içinden çıkarıp oraya alalım.
- Un serptiğimiz alanda hamurumuzu oradaki unla birlikte toparlamak daha kolay oluyor.
- Toparladığımız hamurumuzdan küçük kesimler keselim.
- Bunları elle biraz açma ve düzeltme yaptıktan sonra kızgın yağda güzelce kızartalım.