Son yılların en tanınan bitkilerden biri olan kenevir, epey güçlü bir ağrı kesici ve sakinleştiricidir. Kurutulup çay olarak tüketilen kenevirden ayrıyeten elde edilen yağ ise alternatif tıpta yüzyıllar evvel yaraları dikerken kullanılmıştır. Ülkemizde de bir kaç yıldır üretimi yaygınlaşan ve ilaç firmaları için ham husus olan kenevir hakkında araştırmalar giderek arttı. Kenevirin yararları nelerdir?
Aptal otu, kendir otu ve kınnap otu üzere isimlerle de alınan kenevir tohumunun sıhhate birçok yararı olduğu ortaya çıktı. Yemeklerde, salatalarda ve çay olarak da tüketilen bu tohum günde üç kaşık tüketildiğinde bedenin muhtaçlığı olan proteinin yüzde 65'ini karşılar. Bunun yanı sıra içerdiği mineraller sayesinde hudut sisteminde yaşanan deformasyonları en aza indirir. Son yıllarda epeyce tanınan bitkilerden biri olan kenevir, bilhassa bilim insanları tarafından bir defa daha araştırmalara husus oldu. Uyuşturucu elde edilmemesi için dünya genelinde üretimi ülkeler tarafından yasaklandı. Yalnızca muhakkak bölgelerde ilaç firmaları için üretimi devlet denetiminde yapılıyor. Yapılan araştırmalarda kanser tedavisi sırasında görülen kemoterapinin tesirini azaltan kenevir hakkında şimdilerde koronavirüse şifa olup olmadığı tartışılıyor.
kenevir güçlü bir sakinleştirici
KENEVİR KORONAVİRÜSÜ ENGELLİYOR MU?
ABD'deki Oregon Üniversitesi'nde Prof. Dr. Richard van Breemen, yaptığı araştırmada kenevirde bulunan "CBGA" ve "CBDA" kimyasal bileşenlerin virüsün yaşamasını ve yayılmasını engellediğini sav etti. Bunun üzerine Hollanda'daki Wageningen Üniversitesi'nden Prof. Dr. Renger Witkamp ise deney tüplerinde kenevirin virüsü engellediğini lakin insan bedeninde bu iki unsurun bir ortaya gelmesiyle ne yaşanacağının şimdi bilinmediğini belirtti. Bunun çok önemli bir araştırma kapsamına alınması gerektiğini belirtti.
kenevirin koronavirüse yararı var mı
KENEVİR ÇAYI NE İŞE FAYDA?
Her bitki olduğu üzere kenevir de güneşte kurutularak kullanılabilir. Elde edilen çay ise ekseriyetle gerilim ve depresyon halini sıklıkla yaşayan insanlara tavsiye edilir. Sakinleştirici tesiri olan kenevirin birebir vakitte günde bir bardağı geçmeyecek biçimde baş ağrısı şikayeti olanlar için de önerilir.
KENEVİRİN YARARLARI NELERDİR?
- İnsan bedeninin işleyişini olumlu etkileyen amino asitler bakımından hayli zengindir.
- İçerdiği Gama Linolenik asit ismi verilen uçucu yağ asidi bakımından güçlü olan kenevir tohumu bedendeki hormonların daha istikrarlı çalışmasını dayanaklar.
- Bu tohumun yağ birebir vakitte beyin ve beynin yapısındaki oluşumların da sıhhatine da yardımcı olur. Unutkanlık, parkinson ve alzheimer hastalıklarının riskini azaltır.
- Sistemli tüketildiği taktirde cildin dermis katmanını yenileyerek yaşlanmayı önlemenin yanı sıra daha parlak ve canlı görünmesini sağlar. Birebir yarar saç derisi ve saç içinde geçerlidir. E vitamini sayesinde cildin, saçların ve tırnakların DNA yapısını korur.
- Bağırsakların yanlışsız işleyişini sağlar. Lif kaynağı olduğundan sindirimi kolaylaştırır. Vegan ve diyet yapan şahıslar için ülkü bir tohumdur.
- Varlıklı vitamin ve mineraller sayesinde kansızlık ve kansızlığa bağlı olarak gelişen yorgunluk ve baş ağrısı üzere rahatsızlıkları önler.
- Magnezyum sayesinde beyindeki melatonin hormonunu artırarak uyku sorunlarının yaşanmasını azaltır.
- Yapılan araştırmalarda adet sancılarına birebir yarar sağladığı tespit edilmiştir. Yatıştırıcı tesiri sayesinde şiddetli kasılmaları azaltır.
Ezilmiş kenevir tohumlarını süt ile birlikte kaynatınız. Daha sonra sütü kenevir tohumlardan süzüp içerisine bal katarak tüketebilirsiniz.