Kepek Unlu Yumuşacık Fit Lavaş Ekmeği Tanımı İçin Gereçler
- 2 bardak ılık su
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket ındesit maya
- Göz kararı tuz
- Aldığı kadar kepekli un
Kepek Unlu Yumuşacık Fit Lavaş Ekmeği Tanımı Yapılışı
- Öncelik ılık suyumuza şeker ve mayayı ek edip karıştıralım yavaş yavaş unumuzu ek ederek yoğurmaya başlayalım.
- Üzerine tuz ek edelim ve ele yapışmayan yumuşak kıvam olana kadar yoğuralım.
- Daha sonra mandalina büyüklüğünde bezeler yapın.
- Un serpilmiş tezgahta merdane yardımıyla servis tabağı büyüklüğü açalım ve önlü artlı orta ateşte pişirelim afiyet olsun ????????.