Kepekli Ekmek Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kilo kepekli un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- Alabildiği kadar ılık su
- 1 paket kuru instant maya (10 gram)
Kepekli Ekmek Tanımı Yapılışı
- Derin bir kaba un koyulur.
- Tuz ve maya un ile karıştırılır. Zeytinyağı eklenir. Ve ılık su azar azar konularak yoğurulmaya başlanır. 5 dakika yoğurulur.
- Hamur ele yapışmayacak kıvamda olmalı ancak çok sert olmamalı.
- Üzerine ıslak bez örtülür sıcak ortamda bir saat dinlendirilir.
- Hamur kabardıktan sonra biçim verilir, üzerine susam serpebilirsiniz.
- Tepsiye yerleştirilip 10 dakika sıcak ortamda bekletilir. Yeniden kabaracaktır.
- 185 derece fırında 30 dakikada pişer.
- Fırın ısısı değişlik gösterebilir 200 dereceye kadar çıkabilir.