
Kepekli Kıymalı Pide Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya
- Yarım su bardağından bir parmak fazla sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Tuz
- Aldığı kadar un
- 750 gram kıyma
- 2 rendelenmiş domates
- 2 adet soğan
- 3 adet yeşil biber
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
Kepekli Kıymalı Pide Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Su ve sütü bir kaba alın.
- Mayayı çözdürün.
- Sıvı yağ, tuz ve şekeri ekleyin.
- Yumuşak bir kıvam alıncaya kadar unu ekleyip yoğurun.
- Mayalanmaya bırakın.
- İç materyalini hazırlayın.
- Hamuru kesimlere ayırın.
- Merdane yardımıyla hal verin.
- Uygun bir yere kepek serpin.
- Açtığınız hamuru üzerine koyun.
- İç materyalini ekleyin.
- Hamuru kapayın.
- 180°c fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkarınca üstüne tereyağ sürün.