Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kepekli Yulaf Ekmeği

Kepekli Yulaf Ekmeği
0
39

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
kepekli-yulaf-ekmegi.jpg

Kepekli Yulaf Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler


Kepekli yulaf ekmeği için
  • 1 kg yulaf unu
  • 200 gram kepek
  • 2 su bardağı buğday unu
  • 2 çorba kaşığı chia tohumu
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı kuru maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 6 su bardağı kontrollü ılık su (ununa göre değişiklik gösterir.)

Kepekli Yulaf Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Unlarımızı ve kepeği bir kabın içerisine alıp ortasını havuz gibi açıp su hariç tüm malzemeleri ortaya koyuyoruz ve yavaş yavaş suyunu da ilave edip katı bir hamur elde ediyoruz.
  2. Kabın ağzını streçleyip bir bezle kabımızı güzelce sarıp mayalanmasını bekliyoruz.
  3. Hamurumuz mayalandıktan sonra hamurunuzu kaç tane ekmek yapmak istiyorsanız o kadar parçaya bölüp istediğiniz şekli verip kepek serptiğiniz veya yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye ekmeklerimizi diziyoruz.
  4. Keskin bir bıçak yardımıyla hamurlarımızın üzerine şekil verip biraz da chia tohumu serpiştirip tepsinin üzerini bir örtü ile kapatıyoruz.
  5. 20 dk ekmeklerin tepsi mayası almasını sağlıyoruz.
  6. Sonrasında önceden ısıtılmış fırında 180°derece 30-40 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Kepekli Yulaf Ekmeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt