
Kepekli Yulaf Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
Kepekli yulaf ekmeği için
- 1 kg yulaf unu
- 200 gram kepek
- 2 su bardağı buğday unu
- 2 çorba kaşığı chia tohumu
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı kuru maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 6 su bardağı kontrollü ılık su (ununa göre değişiklik gösterir.)
Kepekli Yulaf Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Unlarımızı ve kepeği bir kabın içerisine alıp ortasını havuz gibi açıp su hariç tüm malzemeleri ortaya koyuyoruz ve yavaş yavaş suyunu da ilave edip katı bir hamur elde ediyoruz.
- Kabın ağzını streçleyip bir bezle kabımızı güzelce sarıp mayalanmasını bekliyoruz.
- Hamurumuz mayalandıktan sonra hamurunuzu kaç tane ekmek yapmak istiyorsanız o kadar parçaya bölüp istediğiniz şekli verip kepek serptiğiniz veya yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye ekmeklerimizi diziyoruz.
- Keskin bir bıçak yardımıyla hamurlarımızın üzerine şekil verip biraz da chia tohumu serpiştirip tepsinin üzerini bir örtü ile kapatıyoruz.
- 20 dk ekmeklerin tepsi mayası almasını sağlıyoruz.
- Sonrasında önceden ısıtılmış fırında 180°derece 30-40 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun.