Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kepse Pilavı

Kepse Pilavı
0
105

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
kepse-pilavi.jpg

Kepse Pilavı Tanımı İçin Materyaller

  • 5 su bardağı kepse pirinçi
  • 9 su bardağı su
  • 6 adet but tavuk
  • 3 yemek kaşığı kepse baharatı
  • 12 adet karanfil baharatı
  • 1 adet tarçın
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç rendesi
  • 4 adet domates rendesi
  • Tuz

Kepse Pilavı Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle büyük bir tencereye yağ ve soğanları koyup kavuralım.
  2. Havuç ve domates rendesini ekleyelim karıştıralım.
  3. Daha sonra bir kapta su ve baharatları karıştıralım.
  4. Tencereye tavukları alalım gerisinde baharatlı  karışımımızı ekleyelim.
  5. Tavuklar haşlanana kadar pişirelim.
  6. Akabinde tavukları sudan çıkaralım fırına verelim.
  7. Kepse pirinçini tencereye alalım ve öteki tenceredeki suyu süzelim pirinçin üstüne koyalım.
  8. Kısık ateşte pilavımızı pişirelim.
  9. Pilavda su kalmayınca altını kapatıp yarım saat dinlendirelim.
  10. Pişen tavuğu servis edelim.
  11. Kepse pilavını servis edebilirsiniz afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,685Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt