
Kepse Pilavı Tanımı İçin Materyaller
- 5 su bardağı kepse pirinçi
- 9 su bardağı su
- 6 adet but tavuk
- 3 yemek kaşığı kepse baharatı
- 12 adet karanfil baharatı
- 1 adet tarçın
- 1 adet soğan
- 2 adet havuç rendesi
- 4 adet domates rendesi
- Tuz
Kepse Pilavı Tanımı Yapılışı
- Öncelikle büyük bir tencereye yağ ve soğanları koyup kavuralım.
- Havuç ve domates rendesini ekleyelim karıştıralım.
- Daha sonra bir kapta su ve baharatları karıştıralım.
- Tencereye tavukları alalım gerisinde baharatlı karışımımızı ekleyelim.
- Tavuklar haşlanana kadar pişirelim.
- Akabinde tavukları sudan çıkaralım fırına verelim.
- Kepse pirinçini tencereye alalım ve öteki tenceredeki suyu süzelim pirinçin üstüne koyalım.
- Kısık ateşte pilavımızı pişirelim.
- Pilavda su kalmayınca altını kapatıp yarım saat dinlendirelim.
- Pişen tavuğu servis edelim.
- Kepse pilavını servis edebilirsiniz afiyet olsun.