Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kereviz Çorbası (Kış Çorbası)

Kereviz Çorbası (Kış Çorbası)
0
27

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
kereviz-corbasi-kis-corbasi.jpg

Kereviz Çorbası (Kış Çorbası) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet kereviz
  • 1 adet havuç
  • 1 adet tavuk pirzola yahut 2 adet tavuk but (yada çorbalık tavuk)
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 adet sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı tel şehriye
  • Tuz
Terbiyesi için;
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 kaşık yoğurt
  • 1 kaşık un
  • Yarım mandalina

Kereviz Çorbası (Kış Çorbası) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tencereye tavuk, soğan, sarımsak, tuz ve 3 bar su konularak kaynatılır. Tavuklar piştiği vakit çıkarılır ve altı kapanır.
  2. Öteki bir tencereye sıvı yağ dökülür, kereviz, havuç küp küp doğranır, sıvı yağda kavrulur içerisine tel şehriye de atılıp kavrulduktan sonra tavuk suyu üzerine dökülür. Düzgünce kaynatılır.
  3. Pişerken terbiyesi için 1 yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı yoğurt ve 1 kaş un güzelce çırpılır içerine yarım mandalina yada limon sıkılır (isteğe bağlı).
  4. Kaynayan pişmiş çorbanın suyundan terbiyeye yavaşça dökülür. Süratli bir biçimde karıştırılır.
  5. Sonrasında terbiye çorbanın içerine tekrar dökülür.
  6. Tavuklar didiklenir çorbanın içine eklenir.
  7. Kıvamına bakılır çok koyu olduysa 1-2 bar daha su eklenebilir.
  8. Tuzuna bakılır şayet azsa biraz da tuz eklenir.
  9. En son olarak karabiber ve kereviz saplarıyla süslenir. Afiyet olsun. Şifa olsun….
Kereviz Çorbası (Kış Çorbası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,322Kullanıcılar
yusufxddSon üye
Üst Alt