Kereviz Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 1 orta uzunluk kereviz ve 2 -3 kol yaprağı
- 1 patates
- 1 soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- Tuz
- Tereyağ, pulbiber
Kereviz Çorbası Tanımı Yapılışı
- Yağlar tencereye alınır.
- Üzerine soğan ve sarımsak konur ve kavrulur.
- Daha sonra un eklenir ve 2 dk kavrulur.
- Daha sonra patates ve kereviz eklenir.
- Üzerine tuz eklenir ve üzerine gelecek kadar sıcak su konur ve pişirilir, pişince blendıra vurulur.Çorbamız hazır.
- Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağ ve pulbiber yakılarak dökülür ????.