Kereviz Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet kereviz
- 1 adet havuç
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 adet büyük uzunluk patates
- 1 diş sarımsak
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kereviz Çorbası Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak bütün sebzelerimizi soyup ince küp küp doğruyoruz.
- Akabinde çorbayı pişireceğimiz tencerenin içerisine yağları katıyoruz ve sebzelerimizi de ekleyip yaklaşık 5-8 dakika ortası soteliyoruz.
- Soteleme sürecinden sonra sebzelerimizin üzerini kapatacak kadar sıcak su ekliyoruz (fazla katmaya gerek yok pişirme esnasında çok suyu azalırsa su ek edilebilir)
- Haşlanan sebzelerimizi rondo ile uygunca kıydıktan sonra sütünü ve baharatlarını ekleyip 5 dakika kadar kaynatıyoruz ve servise hazır çorbamız ????.