Kereviz Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 küçük kuru soğan
- 3 yahut 4 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı mercimek
- 1 adet küçük uzunluk kereviz (tadı ağır olduğundan yarısını kullanmak daha yeterli olur)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Karabiber
- Pulbiber
- Kuru nane
Kereviz Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Havuç,patates ve kereviz küp küp yemeklik doğrayalım.
- Soğan ve sarımsağı yağda biraz kızdırdıktan sonra havuç,patates ve kerevizi ekleyip biraz daha kavuralım.
- Akabinde mercimeği ekleyelim. 2-3 litre kaynamış suyu ekledikten sonra kaynamaya bırakalım.
- Gereçler yeterlice yumuşadıktan sonra blenderdan geçirelim.
- Küçük bi cezvede 2 yemek kaşığı kadar yağda pulbiber ve pulbiber ve naneyi biraz kızdırdıktan sonra çorbaya ekleyelim. Bu esnada çorba kaynamaya devam edecek. Söndüreceğimiz vakit karabiber ekleyip kapatabiliriz.Hem kış için çok yararlı hem de çocuklarınıza bol vitamin olacaktır.
Afiyet olsun ????.
Kereviz Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı