iltasyazilim
FD Üye
Kerevizin yararları
Kerevizin yararları hakkında bilgi
Kereviz nasıl tüketilmeli
Salatası, çorbası, zeytinyağlı yemeği yapılarak tüketilebildiği gibi, yemeklere kendine özgü bir lezzet de katan kereviz, içerdiği değerlerle alternatif tıpta çoğu hastalığın tedavisinde de kullanılıyor
Kış mevsiminin önemli sebzeleri aralarında yer alan kerevizin, besleyici özelliğinin yanı sıra sıhhat açısından çoğu yararı var
Yaprak ve kök kerevizi olarak iki çeşidi yer alan ve anavatanı Güney Avrupa olan kerevizin, deniz havası alan rutubetli yerlerde yetişmekte ve soğuk havada kolayca don tutmaktadırLezzeti ve besin bedel kayıp meydana gelmemesi için alırken don yememiş olmasına itina gösterilmesi gerekmektedir
Kerevizin en çok içeriğindeki sedanonik anhidrit, sedanolin, limonen, palmitik asid ve gayakolgibi maddeler tamamen zihinsel yorgunluğun giderilmesine iyi geldiğini bildiren uzmanlar, B vitamini, demir ve kireç taşıyan kerevizin, unutkanlığı ve sinir yorgunluğunu giderdiğini vurguluyorlar
İdrar söktürücü özelliğe , böbrek taşı ve kumlarının düşürülmesine asistan olduğu ifade edilen , kerevizin şeker, yüksek kan basıncı ve romatizma hastalıklarına da iyi geldiği belirtilmekte *
Kerevizin yararları hakkında bilgi
Kereviz nasıl tüketilmeli
Salatası, çorbası, zeytinyağlı yemeği yapılarak tüketilebildiği gibi, yemeklere kendine özgü bir lezzet de katan kereviz, içerdiği değerlerle alternatif tıpta çoğu hastalığın tedavisinde de kullanılıyor
Kış mevsiminin önemli sebzeleri aralarında yer alan kerevizin, besleyici özelliğinin yanı sıra sıhhat açısından çoğu yararı var
Yaprak ve kök kerevizi olarak iki çeşidi yer alan ve anavatanı Güney Avrupa olan kerevizin, deniz havası alan rutubetli yerlerde yetişmekte ve soğuk havada kolayca don tutmaktadırLezzeti ve besin bedel kayıp meydana gelmemesi için alırken don yememiş olmasına itina gösterilmesi gerekmektedir
Kerevizin en çok içeriğindeki sedanonik anhidrit, sedanolin, limonen, palmitik asid ve gayakolgibi maddeler tamamen zihinsel yorgunluğun giderilmesine iyi geldiğini bildiren uzmanlar, B vitamini, demir ve kireç taşıyan kerevizin, unutkanlığı ve sinir yorgunluğunu giderdiğini vurguluyorlar
İdrar söktürücü özelliğe , böbrek taşı ve kumlarının düşürülmesine asistan olduğu ifade edilen , kerevizin şeker, yüksek kan basıncı ve romatizma hastalıklarına da iyi geldiği belirtilmekte *