
Kereviz/Kerebiç Antep Fıstıklı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet margarin
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
- 2 yumurta
- 8 yemek kaşığı pudra şekeri
- Aldığı kadar un
- 1 kase antep fıstık içi
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı tarçın
Kereviz/Kerebiç Antep Fıstıklı Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Oda sıcaklığında margarini karıştırma kabına ekliyoruz.
- Akabinde pudra şekerini eritiyoruz.
- Yavaş yavaş geriye kalan materyalleri ekliyoruz.
- Ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hamuru elimizde açıp, içine hazırladığımız harcı ekliyoruz.
- Kerebiç kalıbımıza ekleyip, hal veriyoruz.
- Yağlı kağıdı olan tepsimize diziyoruz.
- Evvelce ısıtılmış fırına 150 (°)’de pişme mühleti yaklaşık 10-15 dakika da pişiyor.Beyaz pişirmeye uğraş edin.
- Kurabiyenin alt kısmı hafif pişmesi kâfi olacaktır.
- Fırından çıkar çıkmaz üzerine pudra şekerini ekleyin.