Kereviz Sapı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2-3 adet kereviz sapı ve yaprakları (eğer sapı uzunsa fazla kullanmayın yoğun bir tadı var 2 adet yeterli)
- 1 orta boy patates
- 1 orta boy havuç
- 1 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 kaşık zeytinyağı
- 1 kase et suyu (Tercihe bağlı)
- Yeteri kadar sıcak su
- Tuz
- Karabiber
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- Yarım limon suyu (Ekşi sevmeyenler kesinlikle az koysun baya ekşilik veriyor çünkü)
- 1 yemek kaşığı tereyağ.
Kereviz Sapı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sebzeler temizlenip yıkanır küçük minik minik küp şeklinde doğranır.
- Zeytinyağını tenceremize alalım önce soğan ve ince kıyılmış sarımsakları soteleyelim.
- Daha sonra diğer sebzeleri ekleyelim.
- Bir iki dakika kavuralım sonrasında etsuyumuzu, tuz ,karabiber ekleyelim sebzelerimiz iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Terbiyemiz için olan malzemeleri bir kasede iyice karıştırıp çırpalım.
- Ardından sebzelerin suyundan bir kepçe alarak bu terbiyeye katalım karıştıralım. ( bu şekilde çorbamızın kesilmesini engellemiş oluruz)
- Sonrasında sürekli karıştırarak terbiyeyi çorbaya ekleyelim. Çorbamızın kıvamını sıcak su ekleyerek ayarlayalım.
- Bir iki taşım kaynatalım ve ocağı kapatalım.
- Üzeri için tereyağını kızdıralım servis yaparken çorbamızın üzerine gezdirelim.
- Sıcak olarak servis yapalım.Afiyet olsun❤.