Kereviz Sapı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy patates
- 2 orta boy havuç
- 2 kereviz sapı (Yaprakları ile beraber)
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı et veya tavuk suyu
- 5 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
Kereviz Sapı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İyi temizlenmiş kereviz sapları ve yapraklarını ince ince doğruyoruz ve tereyağında 5 dk kavuruyoruz.
- Havuç ve patatesi rendeliyoruz ve kereviz saplarına ekliyoruz 5 dk daha kavurmaya devam ediyoruz.
- İyice kavrulan sebzelerin içerisine tavuk suyunu ve sıcak suyu ilave ediyoruz. Sebzeler pişesiye kadar kaynatıyoruz.
- Tuz ve karabiber ekliyoruz. Başka bir kapta un yoğurt ve yumurta sarısını karıştırıp iyice çırpıyoruz.
- Terbiyenin kesilmemesi için çorba suyundan bir kaç kepçe alıp terbiye içerisine yavaşça dökerek karıştırıyoruz.
- Daha sonra bütün terbiyeyi çorba içerisine yavaşça ekliyoruz. 5 dakika kısık ateşte pişiriyoruz. Çorbamız hazır afiyet olsun.