Kereviz Yaprağı Ve Sapından (Sebzeli) Çorba Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet kerevizin sapı ve yaprağı
- 1 orta boy soğan
- 1 tane kırmızı kapya biber (buzlukta közlenmiş kullandım )
- 1 adet rendelenmiş havuç
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet limon
- 2 litre su
- Tuz, karabiber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- ( dilerseniz bir avuç pirinç veya kıyma da koyabilirsiniz )
- Zeytinyağı ve nane
Kereviz Yaprağı Ve Sapından (Sebzeli) Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye zeytinyağını koyalım. Soğanı ve biberi ince ince doğrayıp ekleyin. Havucu rendeleyip ekleyin.
- Kereviz yapraklarını ve saplarını ince ince doğrayıp ekleyip iyice kavurmaya bırakın.
- Kavrulan malzemelerin sıcak su ekleyip kaynatmaya bırakın.
- Çorbamız iyice kaynarken, bir kaba yoğurdu, yumurtayı unu ve limon suyunu koyup iyice çırpın.
- Daha sonra üzerine kaynayan çorbadan 2 kepçe ekleyip karışımı ılıtıp çorbanın üzerine döküp hızlıca karıştırın.
- Tekrar kaynatıp ve tuzunu ekleyip altını kapatın.
- Bir tavada zeytinyağını kızdırıp üzerine nanesini ekleyip karıştırın.
- Çorbanın üzerine dökün servis edebilirsiniz. İsteğe göre yerken limon suyu ekleyebilirsiniz. Afı̇yet şı̇fa olsun. ????????.