Kereviz Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg kereviz
- 1 adet havuç
- 2 adet patates
- 2 adet soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım su bardağı portakal suyu
- 1 limonun suyu
- 1 su bardağı sıcak su
- 2 silme çay kaşığı toz şeker
- Tuz
- Maydanoz/nane/dereotu
Kereviz Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Zeytinyağını tencereye alıp ısıtalım. Doğranmış havuç ve soğanı ekleyelim.
- Soğanlar yumuşayınca küp küp doğranmış patates ve kerevizi ekleyelim, karıştıralım.
- Orta ateşte kapak kapalı biraz bu türlü pişecek. Kerevizler ve patatesler hafif sararmaya başladıysa, yarım su bardağı portakal suyu, 1 limonun suyu, sıcak su, tuz ve şekeri ekleyelim.
- Kısık-orta ateşte kapak kapalı pişmeye bırakalım. Orta ara karıştıralım. Sebzelerimiz istediğimiz yumuşaklığa geldiyse yemeğimiz hazırdır. Afiyet olsun.