Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kerevizin faydaları nelerdir? Bir hafta boyunca kereviz yerseniz ne olur?

Kerevizin faydaları nelerdir? Bir hafta boyunca kereviz yerseniz ne olur?
0
103

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
kerevizin_faydalari_nelerdir_bir_hafta_boyunca_kereviz_yerseniz_ne_olur_1571664574_1962.jpg

Üretimi ve tüketimi yüzyıllar öncesine dayanan kereviz, sağlığa faydaları konusunda destanlara bile konu olmuştur. İçerdiği yüksek sıvı oranı sayesinde vücudun günlük sıvı oranının yüzde 25'ini karşılar. Peki kerevizin faydaları nelerdir? Bir hafta boyunca kereviz yerseniz ne olur? Sizler için tüm bu soruların yanıtını araştırdık. Haberin detayında kerevize dair bilinmeyenleri bulabilirsiniz.

Kereviz, kök ve yaprakları bir bütün olarak tüketilebilen bir sebzedir. İçerdiği vitamin, mineral ve bitkisel gıdalar sayesinde sağlığa birçok faydası vardır. Uzmanlar, kaynatıldığında bile özelliklerini kaybetmeyen bu sebzeyi bir hafta düzenli tükettiğimizde, ilerleyen zamanlarda ortaya çıkabilecek sağlık sorunlarını engellediğini vurguluyor. Kereviz maydanozgiller ailesine ait bir besindir. İki sene boyunca tüketilebilen kereviz Avrupa'dan tüm dünyaya yayılmıştır. Yunan destanı olan İlyada'da kerevizden ve faydalarından bahsediliyor. O zamanlar hem gıda hem de ilaç olarak kullanıldığı da destan içerisinde yer alan bilgilerdir. Yetiştiği toprağa göre tadı değişen kereviz zeytinyağlı olarak, dolması yapılarak, haşlanmış sebze olarak, salatası veya çorbası yapılarak yaygın şekilde tüketilen bir sebzedir. Uzmanlar kerevizin yaprakları ve sapının mide duvarını güçlendiren maddeler içerdiğini belirtiyor. Ayırca kış aylarında tüketilmesi tavsiye edilen kerevizde bol miktarda sıvı bulunuyor. Bu sıvı oranı kışın az tüketilen vücuttaki suyu karşılamada etkilidir. Yaprakları, güneşsiz ve havadar bir yerde kurutularak havanda ezilip toz haline getirilir ve bazı yiyecekler de baharat olarak kullanılır. Tohumları ise kurutulup toz haline getirilerek sofra tuzunun yerinde kullanılabilir. 

xYF5v_1548833482_4588.jpg

KEREVİZİN FAYDALARI NELERDİR? BİR HAFTA BOYUNCA DÜZENLİ KEREVİZ TÜKETİRSENİZ NE OLUR?

- Diyete başlayan kişiler için ideal bir sebze olan kereviz aynı zamanda enerji deposudur. Bu yüzden sürekli tüketildiğinde vücuda yeterli enerjiyi sağlar. 

- Mide yanmasından şikayet eden kişilerin, kerevizi kaynatarak her akşam yatmadan önce içmelerinde fayda vardır. Böylece midede oluşan asit oranını dengeleyerek; yanma ve ekşime gibi problemleri azaltır.

dLTwU_1571664452_688.jpg

- İltihaplarla savaşmak için en iyi doğal yöntemlerden biridir. Anti-inflamatuar özelliği sayesinde vücutta ödem toplamış ya da toplama ihtimali olan bölgeleri korur. İdrar yoluyla iltihabın vücuttan atılmasını sağlar.

- Yüzde 90'ı su olan bir sebze olduğundan vücudun sıklıkla yaşadığı sıvı kaybı sorununu giderir. Ciltteki deforme olmuş bölgeleri de içerdiği sıvı sayesinde iyileştirir.





gjZGt_1548833507_1926.jpg

- Modern çağ hastalıklarından biri haline gelmiş yüksek tansiyon toplumda hemen hemen 3 kişiden birinde görülür. Ani yaşanan yüksek tansiyon ölümle bile sonuçlanabilir. Kereviz bu durumu engelleyen doğal yollardan biridir. İçerdiği mineraller sayesinde kanda azalan ya da çoğalan maddeleri dengeler. 

- Güçlü antioksidan olan kereviz karaciğerin temizlemesi gereken zararlı bakterilerin birikip herhangi bir deformasyona uğramasını önleyerek vücuttan atmaya yardımcı olur.

DGFAG_1571664490_0399.jpg

- İçerdiği sıvı oranı sayesinde böbreklerin üst bezlerinin daha sağlıklı işlemesini destekleyerek, taş ve kum oluşumunu önler. 

- Taş ve kumu olan kişiler ise düzenli tükettikleri takdirde bu ciddi durumların kısa sürede vücuttan atılmasını sağlıyor. 

- Kerevizin sapı çiğnenerek tüketildiğinde ağız içerisinde meydana gelen ciddi sağlık sorunlarının riskini azaltıyor. 

KEREVİZ SUYU NASIL HAZIRLANIR?

Kaynayan suyun içine dilimlenmiş kereviz parçalarını atın. Kerevizler yumuşadıktan sonra ocaktan alın. Suyu süzüp ılık tüketin. Acı tadını azaltmak için bir miktar limon sıkabilirsiniz. 

eC3Cb_1574080821_0588.png

 

Similar threads

Üretimi ve tüketimi yüzyıllar öncesine dayanan kereviz, sağlığa faydaları konusunda destanlara bile konu olmuştur. İçerdiği yüksek sıvı oranı sayesinde vücudun günlük sıvı oranının yüzde 25'ini karşılar. Peki kerevizin faydaları nelerdir? Bir hafta boyunca kereviz yerseniz ne olur? Sizler için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
165
Kereviz Nedir , Kerevizin yararları,Kereviz Neye İyi Gelir, Kerevizin Sağlığa Faydaları, Kereviz Nedir Maydanozgiller familyasından, kökleri ve yaprakları sebze olarak kullanılan kokulu, iki takvim bir bitkidir İçeriğinde sedanonik anhidrit, sedanolin, limonen, palmirik asit, gayakol gibi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
Kereviz, pek çok ülke mutfağında yaygın kullanılan şifalı bir sebzedir. Güçlü bir antioksidan ve iltihap giderici olan kereviz, kan basıncını (hipertansiyon) ve kolesterol seviyelerini dengelemeye yardımcı olurken sindirim sistemini rahatlatır. Kereviz kalsiyum, sodyum, bakır, magnezyum, demir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
149
Kerevizin Faydaları Nelerdir Kerevizin Yararları Kereviz Neden Faydalıdır Maydanozgiller familyasından, kökleri ve yaprakları sebze olarak kullanılan kokulu, iki yıllık bir bitkidir İçeriğinde sedanonik anhidrit, sedanolin, limonen, palmirik asit, gayakol gibi maddeler vardır Yaprakları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
129
Kereviz Nedir, Kerevizin Faydaları Nelerdir? Kereviz ılık iklimlerde ve nemli topraklarda yetişen yaprakları ve kökleri sebze olarak kullanılabilen maydanozgiller ailesinden olan sağlık için çok faydalı bir sebzedir. Kerevizin, Kereviz Sapının Yaprağının Faydaları Nelerdir? Maddeler Halinde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
492
858,497Konular
981,982Mesajlar
29,974Kullanıcılar
Osmanlı75Son üye
Üst Alt