
Kerevizli Mercimek Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- Yarım su bardağı sarı yada kırmızı mercimek
- 1 tane küçük kereviz
- 1 tane havuç
- 1 tane soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Et suyu
- 2 litre su
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- Nane
Kerevizli Mercimek Çorbası Tanımı Yapılışı
- Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayıp sıvı yağ da kavuralım.
- Üzerine kereviz, havuç, mercimeği ekleyip tekrar kavuralım.
- Suyu ve et suyunu ek edelim. Koyu olursa sonradan destek yaparsınız.
- Baharatlarını ekleyip pişmeye bırakalım.
- Piştikten sonra rondodan geçirelim ve çorbamız servise hazır.