
Kerevizli Tavuk Haşlama Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet büyük boy kereviz (Yaprakları da olursa güzel olur)
- 2-3 adet havuç
- 1 adet patates
- 5 diş sarımsak
- 1 orta boy soğan
- Silme bir çay kaşığı zerdeçal
- 4-5 parça tavuk göğüs (Pirzola veya baget de olur)
Kerevizli Tavuk Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Büyükçe bir tencerede soğanı küçük doğrayıp, sıvı yağda kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Sarımsakları küçük doğrayıp, soğana ekleyip 2-3 dakika onları da kavuralım.
- Halka halka çok ince olmayacak şekilde doğradığımız havuçları ekleyip, bir iki tur karıştırarak kavuralım.
- Bu arada tavukları da büyükçe doğrayıp (Göğüs ise) bir tencereye alalım, soğuk su ekleyip biraz yumuşayana kadar haşlayalım.
- Tavuklar haşlanırken diğer tencereye, soyup çok küçük olmayacak şekilde doğradığımız kerevizi ekleyelim yine birkaç tur karıştıralım.
- Sonra kerevizlere benzer şekilde doğradığımız patatesi de ekleyip 5 dakika kadar kavuralım.
- Üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşamaya başlayana kadar haşlayalım.
- Tavuklar ve sebzeler yumuşamaya başladığında tavuğu suyuyla birlikte sebzelerin olduğu tencereye boşaltalım.
- Doğradığımız kereviz yapraklarını da ekleyelim.
- Sebzeler ve tavuk tamamen yumuşadıktan sonra tuzunu, zerdeçalı ekleyelim. Bir tur nazikçe karıştırıp altını kapatalım, kapağı kapalı şekilde 10 dakika dinlendirelim.
- Dileyen limon da ekleyebilir ama bence sade tadı daha güzel. E afiyet olsun o zaman ???? Selamlar herkese ????