Kesik Börek Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yufka
- 1 adet yumurta (1 inin sarısı yüzüne)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 kase lor peynir
- 7-8 kısım dere otu ve maydanoz
- Susam
Kesik Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- İç harç için maydanoz ve dere otunu ince ince doğrayalım ve lor peynirle karıştıralım. Yumurta sıvı yağ ve sütü çırpalım.
- 1 yufkayı serelim hazırladığımız sosdan çokça sürelim. 2. Yufkayı da serelim kalan sosuda bu yufka ya sürelim.
- Sonra soslanan yufkayı 4e bölelim. Daha sonra her parçayı 4e bölelim ve toplamda16 kesim elde edelim.
- Hazırlanan içharçta herbir modüle hisse edelim ve sarma sarar üzere saralım.
- Fırın tepsisine dizelim ve böreklerin ortalarına kesik atalım. Susam serpiştirelim.
- 180 derece evvelden ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun .