Kesinlikle Acı Tat Yok Mis Kokulu Limonata Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet donmuş limon
- 1 adet donmuş portakal
- 1 çay kaşığı ucu zerdeçal
- 1 çay kaşığı ucu zencefil
- 1 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı taze nane( yoksa kuru da olur)
- Bir çimdik limon tuzu( koymasanız da olur)
- 1 lt sıcak su
- Yarım litre soğuk su
Kesinlikle Acı Tat Yok Mis Kokulu Limonata Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Buzluktan çıkardığımız limon ve portakal kesilecek kadar buzu acılınca küp küp doğranır.
- Rondonun kabına doğranmış limon ve portakal eklenir.
- Üzerine şeker, zencefil, zerdeçal, limon tuzu ve nane ekledikten sonra rondoya çekilir.
- Parçalandıktan sonra sıcak su ekleyip tekrar çektirilir.
- En son soğuk su eklenir ve 10 dk bekletilir.
- Temiz bir tülbentten ya da ince elekten geçirilir.
- Dolapta soğuduktan sonra servise hazırdır. Çok lezzetli bir limonata tanımı deneyeceklere şimdiden afiyet bal şifa olsun .