Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kesinlikle Denemeniz Gereken Muzlu Profiterol

Kesinlikle Denemeniz Gereken Muzlu Profiterol
0
17

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
kesinlikle-denemeniz-gereken-muzlu-profiterol.jpg

Kesinlikle Denemeniz Gereken Muzlu Profiterol Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 125 gram tereyağ
  • 3 adet yumurta( eğer küçükse 4 tane)
Kreması için;
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet ezilmiş muz
Üzeri için;
  • 200 gram bitter çikolata(sade de olabilir)
  • 1 paket krema

Kesinlikle Denemeniz Gereken Muzlu Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamuru için öncelikle tencereye yağı ekliyoruz.
  2. Eriyen yağın üzerine suyu ekleyip kaynayan kadar bekliyoruz.
  3. Kaynadıktan sonra unu ilave edip kıvamını alana kadar pişiriyoruz.
  4. Kıvam aldıktan sonra altını kapatıp hamurun soğumasını bekliyoruz.
  5. Soğuyan hamurun üzerine tek tek yumurtaları kırıp çırpıcı yardımıyla karıştırıyoruz.
  6. Sakın birden kırmayın. Her yumurta kırdığımızda karıştırıp, sonra diğer yumurtayı kırmamız gerekir.
  7. Hamurumuzun bu işlemi de bittikten sonra sıkma torbasına alıyoruz ve yağlı kağıt serili tepsiye yuvarlak olacak şekilde şekil veriyoruz.
  8. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede (kızarmasını beklemeden) pişiriyoruz.
  9. Küçük bir tencereyi ocağa alıyoruz.
  10. Unu ve şekeri koyup karıştırıyoruz.
  11. Sütü yavaş yavaş ilave edip topaklanmadan karıştırıyoruz.
  12. Kaynamaya başlamadan önce yumurtayı kırıyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
  13. Kaynamaya başladıktan sonra vanilyayı ilave edip altını kapatıyoruz.
  14. Bir tabakta muzu çatal yardımıyla eziyoruz.
  15. Muhallebisi soğuyunca muzu ilave edip karıştırıyoruz.
  16. Sos tenceresine çikolataları kırıp koyuyoruz ve ardından kremayı ekliyoruz.
  17. Çikolatamız kıvam alınca altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  18. Pişen profiterol hamurumuzun alt kısmından sıkma torbasındaki kremayı içine tam doldurmadan boşaltıyoruz.
  19. Bütün profiterollere aynı işlemi uygulayıp sunum tabağımıza alıyoruz.
  20. Erittiğimiz çikolatayı üzerine döküp fıstıkla süslüyoruz.Profiterolümüz hazır????.
Tarifimi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun ????.

Kesinlikle Denemeniz Gereken Muzlu Profiterol Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt