Kesinlikle Denemeniz Gereken Muzlu Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 125 gram tereyağ
- 3 adet yumurta( eğer küçükse 4 tane)
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 adet ezilmiş muz
- 200 gram bitter çikolata(sade de olabilir)
- 1 paket krema
Kesinlikle Denemeniz Gereken Muzlu Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru için öncelikle tencereye yağı ekliyoruz.
- Eriyen yağın üzerine suyu ekleyip kaynayan kadar bekliyoruz.
- Kaynadıktan sonra unu ilave edip kıvamını alana kadar pişiriyoruz.
- Kıvam aldıktan sonra altını kapatıp hamurun soğumasını bekliyoruz.
- Soğuyan hamurun üzerine tek tek yumurtaları kırıp çırpıcı yardımıyla karıştırıyoruz.
- Sakın birden kırmayın. Her yumurta kırdığımızda karıştırıp, sonra diğer yumurtayı kırmamız gerekir.
- Hamurumuzun bu işlemi de bittikten sonra sıkma torbasına alıyoruz ve yağlı kağıt serili tepsiye yuvarlak olacak şekilde şekil veriyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede (kızarmasını beklemeden) pişiriyoruz.
- Küçük bir tencereyi ocağa alıyoruz.
- Unu ve şekeri koyup karıştırıyoruz.
- Sütü yavaş yavaş ilave edip topaklanmadan karıştırıyoruz.
- Kaynamaya başlamadan önce yumurtayı kırıyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
- Kaynamaya başladıktan sonra vanilyayı ilave edip altını kapatıyoruz.
- Bir tabakta muzu çatal yardımıyla eziyoruz.
- Muhallebisi soğuyunca muzu ilave edip karıştırıyoruz.
- Sos tenceresine çikolataları kırıp koyuyoruz ve ardından kremayı ekliyoruz.
- Çikolatamız kıvam alınca altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Pişen profiterol hamurumuzun alt kısmından sıkma torbasındaki kremayı içine tam doldurmadan boşaltıyoruz.
- Bütün profiterollere aynı işlemi uygulayıp sunum tabağımıza alıyoruz.
- Erittiğimiz çikolatayı üzerine döküp fıstıkla süslüyoruz.Profiterolümüz hazır????.
Kesinlikle Denemeniz Gereken Muzlu Profiterol Tarifi Fotoğraflı Yapılışı