Muhakkak Mangal Tadında Tavuk But Ve Kanat Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket tavuk but
- 1 paket tavuk kanat
- 3 tane patates
- 1 modül kuyruk yağ (İsteğe bağlı)
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı salça
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı toz biber (Veya pul biber)
Katiyetle Mangal Tadında Tavuk But Ve Kanat Tanımı Yapılışı
- Öncelikle sosumuzu hazırlıyoruz bütün materyalleri koyup karıştırıyoruz.
- Patateslerimizi soyup istediğimiz üzere dilimliyoruz. Tavukları yıkayıp kağıt havlu ile kuruluyoruz.
- Kuyruk yağı küçük modüllere bölüyoruz daha sonra sosun içine bütün tavukları ekleyip düzgünce karıştırıyoruz patates ve kuyruk yağı da ekleyip sosumuzu güzelce yediriyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz yahut hafif ıslattığımız tepsiye tavukları diziyoruz daha sonra patates ve kuyruk yağları da ortalara diziyoruz.
- Üzerine bir tane yağlı kağıdı büsbütün ıslatıp seriyoruz ve 200 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz.
- Sonra üzerindeki yağlı kağıdı alıp 10 dakika daha pişiriyoruz nar üzere kızarmış tadı mangalda yapılmış üzere olan tavuklarımız servise hazır. Afiyet olsun ????????????.