Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Keşkek (Tavuklu En Kolay Ve Zahmetsiz Haliyle)

Keşkek (Tavuklu En Kolay Ve Zahmetsiz Haliyle)

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
35
F-D Coin
94
keskek-tavuklu-en-kolay-ve-zahmetsiz-haliyle.jpg

Keşkek (Tavuklu En Kolay Ve Zahmetsiz Haliyle) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı buğday
  • 4 tane tavuk pirzola ya da tavuk but
  • Sıcak su
  • Tuz
Sosu için
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pulbiber

Keşkek (Tavuklu En Kolay Ve Zahmetsiz Haliyle) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Buğdayı bir gece önceden ıslatalım. Suyu berrak olana kadar yıkayalım.
  2. Düdüklü tencereye buğdayı ve tavukları alalım.
  3. Buğdayın üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edelim.
  4. Tuzunu da ekleyip düdüklü tencerede pişirelim. Ben fissler de 25 dakika kadar pişirdim. Normal bir düdüklüde 40 dk kadar yeterli olabilir.
  5. Pişince tavuğu içinden alıp kemiklerinden ayırıp didikleyelim keşkek içerisine koyalım ve blendır yardımıyla keşkeği biraz ezelim.
  6. Sosu için tereyağını kızdıralım.
  7. Üzerine tozbiber ve pulbiber atıp altını kapatalım.
  8. Sıcak sıcak sosuyla servis edelim ????.Dipnot: dileyen nohut ve soğan da ilave edebilir. Etle de yapabilir. Ben bu haliyle seviyorum.
Keşkek (Tavuklu En Kolay Ve Zahmetsiz Haliyle) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt