teknolojiuzmani
FD Üye
Keşkek (Tavuklu En Kolay Ve Zahmetsiz Haliyle) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı buğday
- 4 tane tavuk pirzola ya da tavuk but
- Sıcak su
- Tuz
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pulbiber
Keşkek (Tavuklu En Kolay Ve Zahmetsiz Haliyle) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Buğdayı bir gece önceden ıslatalım. Suyu berrak olana kadar yıkayalım.
- Düdüklü tencereye buğdayı ve tavukları alalım.
- Buğdayın üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edelim.
- Tuzunu da ekleyip düdüklü tencerede pişirelim. Ben fissler de 25 dakika kadar pişirdim. Normal bir düdüklüde 40 dk kadar yeterli olabilir.
- Pişince tavuğu içinden alıp kemiklerinden ayırıp didikleyelim keşkek içerisine koyalım ve blendır yardımıyla keşkeği biraz ezelim.
- Sosu için tereyağını kızdıralım.
- Üzerine tozbiber ve pulbiber atıp altını kapatalım.
- Sıcak sıcak sosuyla servis edelim ????.Dipnot: dileyen nohut ve soğan da ilave edebilir. Etle de yapabilir. Ben bu haliyle seviyorum.