Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Keşkek

Keşkek
0
22

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
keskek.jpg

Keşkek Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr aşurelik buğday
  • 1 adet tavuk göğsü (kuşbaşı ette olabilir isteğe bağlı)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Kaya tuzu
  • Üzeri geçene kadar sıcak su
Üzeri için sos:
  • Yarım yemek kaşığı domates ve biber salçası
  • Sıvı yağ
  • Az miktarda sıcak su

Keşkek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle aşurelik buğdayımızı bir gece öncesinden suda bekletelim pişmesi güzel ve çabuk pişer.
  2. Ertesi gün suyunu süzüp güzelce yıkayalım pişireceğimiz düdüklü tenceremize sıvı yağı küp küp doğradığımız tavuk göğsüsünü tuz ekleyip kavuralım.
  3. Yıkadığımız suyu süzülmüş olan buğdayımızı da içine koyalım bi taşım kavuralım.
  4. Sıcak suyu üzeri geçene kadar ekleyelim karıştıralım kapağını kapatalım????
  5. Not:yarım saat sonra altını kapatalım düdüklünün havasını aldıktan sonra suyunu çekti ise pişmemişse biraz daha sıcak su ekleyip pişirmeye devam edelim çünkü dibi tutmasın yanar yemeğimiz dikkat edelim.
  6. 1 saat yeterli olacaktır.
  7. Sosunu hazırlayalım servisimizi yapalım deneyecek olan arkadaşlara kolay gelsin afiyet olsun????????????.
Keşkek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,280Mesajlar
29,556Kullanıcılar
rehanSon üye
Üst Alt