Keşkek Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr aşurelik buğday
- 1 adet tavuk göğsü (kuşbaşı ette olabilir isteğe bağlı)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- Kaya tuzu
- Üzeri geçene kadar sıcak su
- Yarım yemek kaşığı domates ve biber salçası
- Sıvı yağ
- Az miktarda sıcak su
Keşkek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle aşurelik buğdayımızı bir gece öncesinden suda bekletelim pişmesi güzel ve çabuk pişer.
- Ertesi gün suyunu süzüp güzelce yıkayalım pişireceğimiz düdüklü tenceremize sıvı yağı küp küp doğradığımız tavuk göğsüsünü tuz ekleyip kavuralım.
- Yıkadığımız suyu süzülmüş olan buğdayımızı da içine koyalım bi taşım kavuralım.
- Sıcak suyu üzeri geçene kadar ekleyelim karıştıralım kapağını kapatalım????
- Not:yarım saat sonra altını kapatalım düdüklünün havasını aldıktan sonra suyunu çekti ise pişmemişse biraz daha sıcak su ekleyip pişirmeye devam edelim çünkü dibi tutmasın yanar yemeğimiz dikkat edelim.
- 1 saat yeterli olacaktır.
- Sosunu hazırlayalım servisimizi yapalım deneyecek olan arkadaşlara kolay gelsin afiyet olsun????????????.