Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Keşkek

Keşkek

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
keskek.jpg

Keşkek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı buğday
  • 4 tane tavuk pirzola ya da tavuk but
  • Sıcak su
  • Tuz
Sosu için;
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz biber
Süslemek için ;
  • Bir avuç ceviz

Keşkek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Buğdayı bir gece önceden ıslatalım.
  2. Suyu berrak olana kadar yıkayalım.
  3. Düdüklü tencereye buğdayı ve tavukları alalım.
  4. Buğdayın üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edelim.
  5. Tuzunu da ekleyip düdüklü tencerede pişirelim.
  6. Ben fissler de 25 dakika kadar pişirdim. Normal bir düdüklüde 40 dk kadar yeterli olabilir.
  7. Pişince tavuğu içinden alıp kemiklerinden ayırıp didikleyelim keşkek içerisine koyalım ve blendır yardımıyla keşkeği biraz ezelim.
  8. Sosu için tereyağını kızdıralım.
  9. Üzerine tozbiber ve pulbiber atıp altını kapatalım.
  10. Sıcak sıcak sosuyla servis edelim.
Keşkek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,225Mesajlar
30,141Kullanıcılar
HasantemelSon üye
Üst Alt