Keşkulu Fukara Tarifi İcin Malzemeler
*1 su bardağı kavrulmamış badem ici
*1 su bardağı kavrulmamış fındık ici
*1 su bardağı kavrulmamış antep fıstığı ici
*5 su bardağı sut
*1 su bardağı toz şeker
*2 yemek kaşığı buğday nişastası
*1 tatlı kaşığı tereyağı
Keşkulu Fukara Tarifi Yapılışı
1
*Badem, fındık ve antep fıstığını mutfak robotuna alın ve cekin
*Bir tencereye sutu ekleyin
*Nişasta ve toz şekeri ekleyip, karıştırın
*Ardından ocağa alın ve karıştırmaya devam edin
*Hafif kıvam alınca icine cektiğiniz kuruyemişleri ekleyip, karıştırmaya devam edin
*Muhallebi kıvamına gelince 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyin, karıştırın
*Pişen keşkulunuzu kaselere porsiyonlayın
*Uzerini dilediğiniz gibi susleyerek soğuk servis edin
*1 su bardağı kavrulmamış badem ici
*1 su bardağı kavrulmamış fındık ici
*1 su bardağı kavrulmamış antep fıstığı ici
*5 su bardağı sut
*1 su bardağı toz şeker
*2 yemek kaşığı buğday nişastası
*1 tatlı kaşığı tereyağı
Keşkulu Fukara Tarifi Yapılışı
1
*Badem, fındık ve antep fıstığını mutfak robotuna alın ve cekin
*Bir tencereye sutu ekleyin
*Nişasta ve toz şekeri ekleyip, karıştırın
*Ardından ocağa alın ve karıştırmaya devam edin
*Hafif kıvam alınca icine cektiğiniz kuruyemişleri ekleyip, karıştırmaya devam edin
*Muhallebi kıvamına gelince 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyin, karıştırın
*Pişen keşkulunuzu kaselere porsiyonlayın
*Uzerini dilediğiniz gibi susleyerek soğuk servis edin