Keşkül Tanımı İçin Gereçler
- 1 lt süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı badem tozu
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı su
- File fındık
Keşkül Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Merhaba arkadaşlar.
Çocuklar kadar büyüklerinde çok sevdiği bir tatlı olan keşkülü birlikte yapalım.
- Tencereye bir litre sütü alalım. Üzerine nişasta hariç tüm materyalleri katarak el çırpıcısı ile karıştıralım.
- Ocağın üzerine alalım karıştırarak 10 dakika kısık ateşte bu biçimde kaynatalım.
- Keşkülden dumanlar çıkmaya başladığında bir kaseye nişastayı alarak su ile inceltelim ve tencereye ek edelim.
- 10 dakikada bu biçimde kaynatalım keşkülümüz üste hakikat fokurdamaya başladığında keşkülümüz istediğimiz kıvama gelmiş demektir.
- Ocağın üzerinden alarak kaselere boşaltıp soğumaya bırakalım.
- Tavaya file fındığı alarak kısık ateşte bir kaç sefer çevirelim. Rengi dönünce ocaktan indirelim.
- Soğuyan keşkülün üzerini file fındık ile süsleyerek ikrama hazır hale getirelim.
- Deneyeceklerden fotoğraf ve yorum bekliyorum.