Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Keşkül

Keşkül
0
22

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
keskul.jpg

Keşkül Tanımı İçin Gereçler

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı badem tozu
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı su
Üzeri için
  • File fındık

Keşkül Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır

Merhaba arkadaşlar.

Çocuklar kadar büyüklerinde çok sevdiği bir tatlı olan keşkülü birlikte yapalım.
  1. Tencereye bir litre sütü alalım. Üzerine nişasta hariç tüm materyalleri katarak el çırpıcısı ile karıştıralım.
  2. Ocağın üzerine alalım karıştırarak 10 dakika kısık ateşte bu biçimde kaynatalım.
  3. Keşkülden dumanlar çıkmaya başladığında bir kaseye nişastayı alarak su ile inceltelim ve tencereye ek edelim.
  4. 10 dakikada bu biçimde kaynatalım keşkülümüz üste hakikat fokurdamaya başladığında keşkülümüz istediğimiz kıvama gelmiş demektir.
  5. Ocağın üzerinden alarak kaselere boşaltıp soğumaya bırakalım.
  6. Tavaya file fındığı alarak kısık ateşte bir kaç sefer çevirelim. Rengi dönünce ocaktan indirelim.
  7. Soğuyan keşkülün üzerini file fındık ile süsleyerek ikrama hazır hale getirelim.
  8. Deneyeceklerden fotoğraf ve yorum bekliyorum.
Afiyet olsun ????
 

Similar threads

Keşkül Tanımı İçin Gereçler Su bardağı ölçüsü 200 ml 1 litre süt1 çay bardağı toz badem (bütünse kendiniz de robotta çekebilirsiniz)1 çay bardağı hindistan cevizi1 su bardağı toz şeker1 yumurta sarısı1 paket vanilya şekeri2 çorba kaşığı nişasta3 çorba kaşığı su Üzerini süslemek için: Zevkinize...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Keşkül Tanımı İçin Malzemeler 6 bardak süt+1 çay bardağı süt (nişastayı açmak için)1 su bardağı şeker1 su bardağı toz badem1 yumurta sarısı2 yemek kaşığı mısır nişastası1 yemek kaşığı buğday nişastası1 paket vanilin Keşkül Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak tencereye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Keşkül (Keşkül-ü Fukara) Tanımı İçin Malzemeler 1 lt süt1 su bardağı şeker1 su bardağı toz badem (Çiğ bademin kabuklarını sıcak suda bekletip ayıkladım. kurumasını sağlayıp blenderda uygunca çektim)1 adet yumurta sarısı2 yemek kaşığı dolusu nişasta3 yemek kaşığı soğuk su (Nişastayı açmak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
Sütlü Un Helvası Tanımı İçin Gereçler 100 gram tereyağı1 çay bardağı sıvı yağ2,5 su bardağı un Şerbeti için 2 su bardağı şeker4 su bardağı süt Üzerini süslemek için File fındıkHindistan ceviziTarçın Bardak ölçüm 200 ml Sütlü Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
Türk mutfağının en sevilen sütlü tatlılarından biri olan keşkül tarifi, saray mutfağından yadigar bir tatlı olarak karşımıza çıkmaktadır. Hafifliği ve sütlü badem kokusuyla karşı konulması zor olan keşkül tarifi, kıvamı ve tadıyla damaklarda yer bırakan bir tatlıdır. Akşam yemeğinin ardından...
Cevaplar
0
Görüntüleme
128
858,494Konular
981,563Mesajlar
29,681Kullanıcılar
ghbfghSon üye
Üst Alt