Keşkül Tanımı İçin Malzemeler
- 6 bardak süt+1 çay bardağı süt (nişastayı açmak için)
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı toz badem
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 paket vanilin
Keşkül Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak tencereye sütü alalım, ayırdığımız bir çay bardağı sütü kenara bırakın.
- Sütün üzerine şeker, toz badem ve yumurta sarısını ekleyelim ve uygunca karıştıralım.
- Tencereyi ocağa alalım ve 10 dakika kaynatalım.
- Derin bir kabın içine nişasta, buğday, unu ve vanilyayı alalım. Üzerine ayırdığımız bir çay bardağı sütü ekleyelim ve güzelce tel çırpıcı ile karıştıralım.
- Daha sonra bu karışımı kaynayan süte ekleyelim ve devamlı karıştırarak kısık ateşte 5 dakika daha pişirelim ocağın altını kapatın ve sıcak olarak kaselere boşaltın.
- Üzerini dilediğiniz formda süsleyin.